mandag 13. april 2009

Hauken fortsatt på plass !

Kjørte utom åteplassen nå kl 21, - sneik meg inn i bua.Fremfor bua satt den voksne hønsehauk hunnen å spiste på rådyr. Siden jeg bare skulle dit for å hente ett stativ . Sneik  jeg meg stille tilbake til bilen .Jeg vet ikke når hauken blir kjønnsmoden men virker som om denne hunnen på 2 år ikke har funnet seg make. Kanskje ett år eller 2 for tidlig ? Får se om jeg orker en ettermiddag i skjulet med fint kveldslys. I så fall følger oppdatering da. 

fredag 10. april 2009

Mår !

Har startet ett lite prosjekt med foring av mår i håp om at jeg kan tilby dette i løpet av sommeren. Har ukentlig i 1 mnd  foret med fiken og honning. De tre første ukene så det ikke ut som det hadde vært aktivitet i eller rundt kassa men idag kom det jeg hadde ventet på . Måren har vært på besøk og spist opp all fiken jeg har hengt ut. Den hadde også vært inne i mårkassa og spist opp nesten en hel boks med honning. Imorra skal jeg sette opp telt på plassen. Vil komme med noen bilder fra plassen i morgen kveld. Får se om jeg prøver meg i teltet en dag eller to til uka. Ellers var jeg en tur utom åteplassen min i ettermiddag. Det er fortsatt aktivitet på plassen vist noen får lyst å komme over påske. Regner med at det er havørn og hauk siden de har spist opp et rådyr siden mandag. Oppdatering følger i morra.

Her følger en snutt av mår filmet i skjulet til Kjell Ivar Øye.

 http://www.youtube.com/watch?v=oURO2d3LOGU

mandag 6. april 2009

Slutt !

Åtesesongen er over for i vår så nå er påskeferie på hytta neste. Bloggen vil ligge død til jeg starter opp foringen igjen rundt 10.Sept. Mine fototurer bli etter dette bloggført på denne adressen : www.terjesylte.blogspot.com

Ha en fin påskefeiring alle sammen.


MVH

Terje

fredag 3. april 2009

Stille !

Satt ett par timer i ettermiddag i skjulet sammen med Knut og Rolf. Vi dro fra skjulet når lukkertiden var under 1/60,- da vi har nok bilder av hauk i dårlig lys. Hva som kom etter kl 20 forblir en gåte. Jeg drar i morgen til Todalen på jervfotografering så det blir ingen i skjulet fremover. Har med meg ei elgku på en 300 kg, en hjortekalv og ett par rådyr.

torsdag 2. april 2009

Haukeparring og slosskamp !


Gikk meg en tur ut i skjulet i ettermiddag. Hauken kom som vanlig rundt  kl 1900. Desverre litt grått og trist lys, men artig allikevel. Etter en times tid kommer en ny hauk.Vanskelig å bestemme kjønn, men ut i fra størrelse er det en voksen hunn men jeg kan ikke si det med 100 % sikkerhet. Disse ryker i tottene på hverandre men de forsvinner desverre bak en bergkant. Om de sloss eller parrer er vi usikre på ? Uansett en artig opplevelse.Odd skal ligge i skjulet i natt,- så oppdatering følger i morra ettermiddag.

Tolmodighet gir resultat !


Jeg som trodde at sesongen var over for i år. Odd Larsen som har sittet i skjulet siden i går kveld,- ringte meg i formiddag og fortalte at han ikke hadde hatt noe ned på åte i formiddag. Odd trosset mine tilbud om å bli hentet ut, og dele opp dagen  i to økter. Dette ga resultat i form av at han fikk besøk av den voksne havørna kl 1230. Den satt på rådyret i nærmere 1 time. Oppdatering følger i kveld. 

onsdag 1. april 2009

Hauk !


Gikk inn i skjulet i ettermiddag sammen med Tom Elton og Odd Larsen. 
Hauken kom kl 1840 og satt på utlagt kråke i ca 1 time.
 Ingen ørn i kveld, men så på det utlagte rådyret at det har vært noe her i formiddag ? 
Odd Larsen overnatter i skjulet i natt,- så dere skal få en oppdatering fra morra og kveldsøkta i morgen.